Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlové muffiny se švestkami

S kousky čerstvých švestiček

Vydání: 2011/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: na 12 muffinů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 75 g mandlových lupínků, opražených
    • 250 g hladké nebo polohrubé mouky
    • 100 g krupicového cukru
    • 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 velké vejce o pokojové teplotě
    • 200 ml mléka + 2 lžíce tekutého medu
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • 1/2 lžičky mandlového extraktu
    • 60 ml mandlového oleje (prodejny zdravé výživy nebo Vom Fass)
    • 40 g másla, rozpuštěného a vychladlého
    • 12 švestek, vypeckovaných, pokrájených

Příprava jídla

1 Troubu zahřejte na 200 °C. Mandle za občasného promíchání 5 minut opékejte na plechu v troubě či na sporáku na pánvi, aby zezlátly. Rozprostřete je na talíř a nechte 5 minut chladnout. Dvě třetiny pak semelte najemno (ne na pastu) a v misce je smíchejte s moukou, cukrem, kypřicím práškem a solí.

V míse vyšlehejte vejce s mlékem, medem a oběma extrakty dohladka. Pak vešlehejte olej a máslo. Do hladké směsi vmíchejte zbylé mandle a pak moučnou směs.

Těstem naplňte formičky vyložené košíčky či pečicím papírem a posypte švestkami. Pečte asi 20 minut do světle zlatohněda. Špejle by měla vyjít s pár vlhkými drobečky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kakaové muffiny s hruškou

Bezlepkové muffiny s brusinkami

Perníkové muffiny

Citronové muffiny s mákem

Čokoládovo-ostružinové muffiny

Kaštanové muffiny

Muffiny se dvěma sýry

Pomerančové muffiny

Muffiny cola & marshmallow

Na víkend: univerzální recept na muffiny

6 rad, jak upéct dokonalé muffiny

Muffiny – 1 těsto, 10 variant

24x švestky nasladko

Přidat komentář