Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šťouchané brambory s klobáskami a okurkami

Něco víc než jen obyčejné šťouchané brambory! Tohle jídlo působí dojmem, že ho vymyslel slaměný vdovec, ale na skvělé chuti mu to neubírá vůbec nic.
Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 650 g čerstvých klobásek (nebo bavorských grilovacích)
    • 700 g drobných brambor (nejlépe červených), přepůlených
    • 6 středních nakládaných okurek + 3 lžíce láku
    • 2 jarní cibulky, pokrájené
    • 2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • hrubá mořská sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1

Uvařte brambory (pokud mají hezkou slupku, tak je nemusíte loupat) v osolené vodě doměkka; trvá to 15–18 minut. Mezitím v pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm asi 10 minut opékejte ze všech stran klobásky dozlatova. V míse prošlehejte okurkový lák, hořčici, zbylý olej a po 1/4 lžičce soli i pepře. Přidejte slité brambory, pokrájené okurky, cibulky a petrželku. Promíchejte a částečně rozmačkejte. Klobásky pokrájejte na větší kusy a podávejte k bramborám.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Okurková salsa

Šunkové hrnečky

Nakládané okurky

Přidat komentář