Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maminčiny buchty s povidly

Teplá pocukrovaná buchta a k tomu sklenice mléka – to je jako z pohádky o Honzovi!

Vydání: 2011/10
Autor:
Hodnocení:
103 (hlasy)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: na 20 buchet
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT30M
Pečení 0:30
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 400 g hladké mouky
    • 1 kostka čerstvého droždí
    • 50 g krupicového cukru
    • 200 ml mléka
    • 1 vanilkový cukr
    • špetka soli
    • 2 žloutky
    • strouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 100 g rozpuštěného másla
    • domácí nesolené sádlo (nebo máslo) do pekáče

    NA NÁPLŇ

    • 300 g švestkových povidel
    • 50 ml tmavého rumu
    • 4 lžíce strouhaného perníku

Příprava jídla

1 Ze lžíce mouky, droždí, krupicového cukru a teplého mléka připravte kvásek. Až vzejde, spojte ho s ostatními přísadami a uhněťte měkké soudržné těsto.

2 Nechte ho na teplém místě asi hodinu kynout na dvojnásobný objem. Potom z těsta na pomoučněném válu vyválejte placku silnou 1 cm a nakrájejte čtverečky 6 x 6 cm. Povidla rozmíchejte s rumem a perníkem.

3 V pekáči rozpusťte tuk. Náplň klaďte na připravené čtverce těsta a zabalte je. Buchty pak vyválejte v rozpuštěném tuku a klaďte je do pekáčku spojem dolů. Nechte je ještě asi půl hodiny znovu kynout a potom pečte při 180 ºC asi 30 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Moravské menu našich babiček

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Buchty s jablky

Švestkové buchty

10 dokonalých receptů z kynutého těsta

16x povidla a co s nimi!

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Daňčí závitek po znojemsku

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky

Přidat komentář