Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Červené zelí s brusinkami

Zelí dušené s vínem a brusinkami tvoří dokonalou přílohu ke svatomartinské huse.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Zelenina Česká

Ingredience

    • 100 g anglické nebo lépe gazdovské slaniny, nakrájené na kostičky
    • 2 středně velké červené cibule, nakrájené na stejně velké kostičky jako slanina
    • 2 sáčky kysaného červeného zelí (slitého, ale nepropláchnutého, čím kyselejší je lák, tím víc ho vymačkejte)
    • 3 vrchovaté lžíce medu
    • 100 ml červeného vína (raději ovocnější a lehčí; např. modrý portugal, cabernet sauvignon)
    • 200 ml nakládaných brusinek (raději s menším množstvím šťávy)
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Slaninu opečte v silnostěnné pánvi. Poté přidejte cibuli. Po 2–3 minutách přimíchejte zelí. Osolte, opepřete a pod pokličkou duste 5 minut na středním plameni. Přidejte med a červené víno a pokračujte dalších 5 minut. Nakonec vmíchejte brusinky. Po 5 minutách odstavte a nechte cca 10 minut dojít. Osolte a opepřete podle chuti, ale s citem, ani jedno není v receptu nijak nosné.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatomartinská hostina

Pečená husa s jablky & bramborové knedlíčky

Husí játra se slaninou a lokšemi

Husí krev na cibulce

Husí vývar s bylinkovým kapáním

Obrané husí maso s opečenými bramborami

Pomazánka z husího masa

Husí hody

Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.

Přidat komentář