Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Husí vývar s bylinkovým kapáním

Husí vývar je o dost výraznější než kuřecí. O další stupeň ho pozvednete, když ho budete vařit ze skeletu zbylého z pečínky.

Vydání: 2011/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H
Vaření 2:00
Polévka Česká

Ingredience

    • drůbky (kromě jater) a odřezky z 1 husy
    • celý pepř a 3 kuličky nového koření
    • dřevnaté stonky čerstvé majoránky (není nutné)
    • 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel
    • lístky čerstvé majoránky (máte-li)
    • nakrájená zelená petrželka a pažitka k podávání (nemusí být)

    NA KAPÁNÍ

    • 1–2 vejce, případně trocha mléka
    • hrubá mouka (nebo krupička)
    • špetka muškátového oříšku
    • nakrájené bylinky
    • špetka soli

Příprava jídla

1 Drůbky, krk a jiné odřezky z husy dejte zvolna vařit do cca 1,5–2 l vody (objem vody volte podle množství surovin na vývar), přidejte celé koření a stonky z majoránky. Poté, co vnitřnosti změknou, vývar osolte. Až bude maso měkké, vývar sceďte, maso oberte a spolu s vnitřnostmi nakrájejte.

2 Mezitím vývar přiveďte opět k mírnému varu a uvařte v něm skoro doměkka zeleninu nakrájenou nadrobno. Pak vraťte do polévky maso, aby se prohřálo. Z prošlehaného vejce a ostatních surovin umíchejte řídké těstíčko a po troškách ho zavařte do polévky; uvařené je během minuty. Pokud máte majoránkové listy, přidejte je těsně před koncem varu; na talířích zdobte petrželkou či pažitkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatomartinská hostina

Červené zelí s brusinkami

Pečená husa s jablky & bramborové knedlíčky

Husí játra se slaninou a lokšemi

Husí krev na cibulce

Obrané husí maso s opečenými bramborami

Pomazánka z husího masa

Husí hody

Slepice v polévce

reklama

Přidat komentář