Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čertíci

„Tento recept je můj vlastní vynález. Inspirovala mě k němu naše kočka Čertík a fíkový salám,“ napsala nám čtenářka Kateřina Gajová z Brna.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: na 8 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Příprava 0:40
Cukroví Česká

Ingredience

    • 150 g sušených švestek, propláchnutých
    • 50 g mletého máku
    • 1 lžička mleté skořice
    • špetka badyánu
    • 2 lžičky rumu
    • 2–3 lžičky kakaa nebo karobu
    • obilné klíčky nebo jemné ovesné vločky na případné zahuštění

    NA OZDOBENÍ

    • kakao nebo karob
    • sušené brusinky
    • oříšky kešú
    • rozinky
    • slunečnicová semínka

Příprava jídla

1 Švestky nechte pár hodin nabobtnat ve vodě. Poté je rozmixujte spolu s ostatními ingrediencemi, aby vznikla nepříliš lepivá hmota – podle potřeby přidejte vodu nebo zahustěte klíčky. Nechte chvíli odležet. Poté z hmoty tvarujte kuličky, které trochu zploštěte a obalte v kakau nebo karobu.

2 Z podélně rozpůlených ořechů kešú udělejte rohy, očička z rozinek, které připíchnete k hlavičce slunečnicovými semínky, z brusinky udělejte jazyk. Aby očička, jazyk a kešú lépe držely, můžete je ze spodní strany namočit v čokoládové polevě, poslouží jako ,lepidlo‘.

3 Skladujte v chladu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vosí hnízda s čokoládou

Plněné oplatky

Čokoládová tlačenka

Rumové kuličky

40x vánoční cukroví

Cukroví na poslední chvíli

Přidat komentář