Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené hovězí & vepřové maso

Jídlo údajně pochází od americké staromilské komunity Amišů. Hovězí maso dodá výpeku aroma a vepřové šťávu.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2H30M
Pečení 2:30
Maso Americká

Ingredience

    • 2 stroužky česneku, najemno nasekané
    • 3 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu (nebo 3 lžičky sušeného)
    • 2 lžíce nasekané čerstvé šalvěje (nebo 2 lžičky sušené)
    • sůl a pepř podle chuti
    • 1 kg nízkého roštěnce (nebo jiného hovězího masa vhodného na pečení), správně odleželého a v celku
    • 1 kg vepřového ramínka v celku
    • 1 velká cibule
    • 1 lžíce másla či sádla + 2 lžíce hladké mouky na zahuštění vypečené šťávy
    • hovězí vývar podle potřeby

Příprava jídla

1 Troubu zahřejte na 165 °C. Smíchejte česnek, bylinky (sušené rozemněte), sůl a pepř. Směs vetřete rovnoměrně do obou kusů masa. Cibuli nakrájejte na kolečka a vyložte jí pekáč, na ni položte vedle sebe oba kusy masa (můžete přidat i celé palice česneku, potřebné do brambor) a pekáč přiklopte nebo zakryjte alobalem. Pečte zhruba 2,5 hodiny (hovězí by mělo být propečené, ale ne suché; o vepřovém to platí též).

2 Upečené maso vyjměte, uchovejte v teple, vypečenou šťávu odměřte, doplňte vývarem na půl litru, zahustěte zlatavou jíškou z tuku a hladké mouky a cca 10 minut povařte na plotně. Podávejte od každého masa plátek, spolu se šťávou z výpeku a šťouchanými červenými bramborami s pečeným česnekem.

TIPY & TRIKY

Dbejte na to, aby kusy hovězího a vepřového masa, které budete péct dohromady, byly stejně těžké a podobného tvaru, případně jim trochu pomozte provázkem.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Štěpánské menu s dvojí pečení

Cibulová polévka se sýrovým toustem

Šťouchané brambory s pečeným česnekem

Omeleta z Pohorje

Přidat komentář