Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šťouchané brambory s pečeným česnekem

Tahle příloha je bez přehánění návykově dobrá. O ,postních‘ dnech vydá, samozřejmě ve větších porcích, i za samostatné jídlo.
Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 30 minut
P
Zelenina Americká

Ingredience

    • 1250 g zhruba stejně velkých červených brambor, důkladně omytých
    • cca 200 ml mléka
    • 40 g másla
    • 2 hrsti nasekané petrželky
    • 2 velké hlavy česneku (upečené v celku v alobalu s olejem, viz Tipy & triky, nebo prostě v pekáčku spolu s masem)
    • sůl

Příprava jídla

Brambory uvařte v celku ve slupce v osolené vodě doměkka; trvá to asi 20–25 minut. Pak je velmi zhruba rozšťouchejte, po částech přilévejte mléko (řiďte se savostí brambor a vlastními preferencemi) a přidejte všechno máslo, bylinky a vymačkané stroužky pečeného česneku. Promíchejte a ještě lehce prošťouchejte, chcete-li. Hodí se k jakémukoli masu i rybám.

TIPY & TRIKY


Pečený česnek:
Zahřejte troubu na 180 °C. Odřízněte vršky z celých palic česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek zakapejte olivovým olejem (na každé 2 palice stačí 1 lžička), zabalte do alobalu a pečte 45 minut doměkka. Otevřete alobal a nechte trochu zchladnout.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Štěpánské menu s dvojí pečení

Štěpánské menu s dvojí pečení

Cibulová polévka se sýrovým toustem

Pečené hovězí & vepřové maso

Omeleta z Pohorje

Přidat komentář