Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šárčiny pařížské rohlíčky

„Tohle cukroví od mé kamarádky peču každoročně. Pro jeho bezkonkurenční chuť i vzpomínky – na pařížských rohlíčkách (a masovém vývaru) jsem před pár lety prožila období po porodu,“ prozrazuje editorka Šárka Hamanová.

Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
231 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na asi 20 rohlíčků
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví

Ingredience

    • 1 vejce
    • 100 g vlašských ořechů, mletých
    • 100 g moučkového cukru
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 balíček polevy z tmavé čokolády

    NA KRÉM

    • 1 vejce
    • 40 g krupicového cukru
    • 10 g kakaa holandského typu
    • 80 g másla

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 150°C, plech potáhněte papírem na pečení. V míse smíchejte vejce, ořechy, cukr a hladkou mouku. Promíchejte, směsí naplňte cukrářský sáček (nebo sáček z pevného igelitu s ustřiženým rohem) a přímo na plech tvarujte rohlíčky. Pozvolna je pečte do světle hnědé barvy, trvá to asi 20 minut. Rohlíčky by měly být upečené, ale stále pružné. Ještě zatepla je sundejte z plechu a nechte vychladnout.

2 hrnci přiveďte k varu vodu a postavte na něj ohnivzdornou misku tak, aby se dnem nedotýkala hladiny. Dejte do ní vejce, krupicový cukr a kakao a vyšlehejte na krém. Až trochu vychladne, zašlehejte do něj máslo. Krém dejte vychladit. Upečené rohlíčky rozložte na tác nebo talíře.

Část krému dejte do cukrářského sáčku a rychle ho nastříkejte na rohlíčky – krém v rukou rychle povoluje a má pak tendenci stékat. Ozdobené rohlíčky opět důkladně vychlaďte (můžete je i nechat trochu namrazit) a pak je smočte v čokoládové polevě. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maruščiny suchárky

Daniny rohlíčky Touha

Milčiny macešky

Darinčino vinné cukroví

Nikolina nepečená roláda

Pavliny žloutkové čtverečky

Zuzčiny medové řezy

Stániny čedarové sušenky

Svěží rohlíčky

Naše nejoblíbenější cukroví

40x vánoční cukroví

Komentáře

Obrazek uzivatele
Byly vyborne, jen se nedozily Vanoc. Doporucuju dělat rohlíčky male nebo lépe dvojnásobne množství.
Obrazek uzivatele
Sarko prosim Vas na kolik rohlicku je tato davka? Mam to delat zrovna ze dvou davek?
Dekuji!
Obrazek uzivatele
Milá Mirko, nejsem Šárka, ale ráda Vám odpovím. :) Z této dávky připravíte přibližně 20 rohlíčků.
Obrazek uzivatele
Dobry den,nevim,kde jsem udelala chybu,ale krem mi z rohlicku stekal.I kdyz jsem ho nechala namrazit a nazdobene rohlicky jsem ihned odnasela na balkon do chladu,tak mi stejne povolil a rohlicky pak vypadali jako nevzhledna placka.Muzete mi poradit,kde je asi problem?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Barboro, bohužel tohle cukroví je velmi citlivé na teploty. Rohlíčky musí být před nanášením dokonale vychladlé (a klidně je strčte před nanášením krému za okno (pokud je venku zima a není mokro), máslo do krému je potřeba zašlehávat změklé, ale ve chvíli, kdy je vaječná pěna o stejné teplotě jako máslo (tedy pokojové). Jedna čtenářka nám dokonce psala, že nanáší krém na rohlíčky v bavlněných rukavicích, protože krém v sáčku jí v teplejších rukách taje. Po nanasení krému zase dejte rohlíčky pořádně vychladit (za okno, do lednice, do mrazáku). A rozdělte si je třeba na dávky, ať se vám rohlíčky čekající na namočení do čokolády nerozpustí. Rozhodně si nechte zdobení rohlíčků na chvíli, kdy nebude rozpálená trouba a nebude zbytečně zvedat teplotu v kuchyni. Držíme palce, ať jsou rohlíčky na druhý pokus dokonalé, redakce Apetitu
Obrazek uzivatele
U mě zabodovaly, hned jak se objevily v časopisu. Byla to taková láska na první pohled. Od té doby je peču každé Vánoce, i když je to piplačka... A vždy rovnou z dvojité dávky ;)
Obrazek uzivatele
Prosím, ten balíček polevy je na namáčení a opravdu jen lžíce mouky? Děkuji
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Procházková, ano, přesně tak, balíček polevy je na namáčení (můžete ovšem samozřejmě použít rozpuštěnou čokoládu). A lžíce mouky sedí, více jí není potřeba :-)!

Krásné svátky, redakce Apetitu
Obrazek uzivatele
Dnes jsem je vyzkoušela. A od teď je zařadím do dalšího druhu na Vánoce. Výborné díky. Z.

Přidat komentář