Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapr s vejmrdou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1547 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 215 g
Tuky 29 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Smažený kapr tak trochu jinak: se sladkou paprikou a řízným křenem, zjemněným jablky. Roman Vaněk, majitel Pražského kulinářského institutu, si bez něj nedokáže představit Vánoce.

Suroviny

kapr 1 ks
filety bez kůže
špek 120 g
česnek 4 stroužky
paprika mletá pálivá špetka
sůl
pepř
čerstvě mletý
na smažení
Na vejmrdu
jablko 150 g
najemno strouhané
křen 100 g
najemno strouhaný
vývar 2 PL
horký
ocet 1 PL
sůl špetka
záleží na kyselosti jablka

Postup

1

Jablka a křen na vejmrdu smíchejte a ihned zalijte octem a horkým vývarem, aby jablka nezhnědla. Osolte, přisypte cukr a dejte do chladu rozležet alespoň na 4 hodiny.

2

Špek nakrájejte na špalíčky a jednotlivé porce kapra prošpikujte, osolte a opepřete. Česnek prolisujte a potřete jím vnější stranu filetů (tj. tam, kde byla kůže). Hladkou mouku smíchejte s oběma paprikami a filety ve směsi obalte, přebytečnou mouku lehce oklepejte. Kapra opečte na sádle. Podávejte s vejmrdou a bramborovým salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč