Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Červený zelný salát s hroznovým vínem

Nemusíte přidávat cukr, pikantní nasládlost  dodá salátu hroznové víno.
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 2 lžíce jablečného octa
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžičky třtinového cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 malá nebo 1/2 velké hlávky červeného zelí, nakrouhaná najemno
    • 1 hrst nasekané petrželky
    • 6 jarních cibulek, nakrájených na plátky
    • 2 hrnky modrých hroznových bobulí, bez pecek a přepůlených

Příprava jídla

1

Na zálivku prošlehejte ocet, hořčici, cukr a 1 lžičku soli a opepřete.

2 V míse smíchejte nakrouhané zelí, petrželku, jarní cibulku a hroznové víno a smíchejte se zálivkou. Zakryté dejte před podáváním rozležet na 1 až 4 hodiny do lednice. Před podáváním vmíchejte olej.

NĚCO NAVÍC
Nepřidávejte do zálivky vodu a před rozležením ani olej, vyplaví krásnou červenou barvu. Osolené zelí stačí rukama pečlivě promačkat, aby zkřehlo, rozhodně ho nespařujte!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kofty se zelným salátem

Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

Pikantní zelný salát

Řízek se zelným salátem

Zelný salát

Přidat komentář