Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené fazole s mangoldem

Plné bílkovin
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 55 minut
P
Zelenina

Ingredience

    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1/2 malé cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 malý řapík celeru, nakrájený nadrobno
    • 1 malá mrkev, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 mangold (nebo 1/2 mladé kapusty)
    • 1 konzerva (à 425 g) loupaných rajčat, rozmáčknutých rukou
    • 1/2 hrnku (60 g) na kostky nakrájeného uzeného kuřete (nebo netučné šunky)
    • 2 konzervy (à 425 g) červených fazolí, scezených, a 1 konzerva (à 425 g) středních bílých fazolí, i s nálevem
    • 1 hrst nasekané čerstvé petrželky
    • 1 lžička nasekaného tymiánu či oregana

Příprava jídla

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Ve velké pánvi na oleji na středním plameni opékejte cibuli, řapíkatý celer, mrkev a česnek. Osolte, opepřete a občas zamíchejte, až zelenina změkne a zezlátne. Trvá to asi 7 minut.

2 Mangold očistěte, odřízněte nejspodnější část stonků, zbytek stonků nakrájejte na nudličky, listy nahrubo. Vše přidejte do pánve k opečené zelenině a míchejte další 3 minuty. Přidejte rajčata včetně nálevu, zvyšte plamen a nechte vařit 5 minut do zhoustnutí. Vsypte fazole, bílé včetně nálevu. Vmíchejte petrželku, tymián či oregano a znovu přiveďte k varu.

3 Jednu čtvrtinu směsi nahrubo rozmačkejte mačkadlem na brambory nebo vidličkou – směs se tím zahustí. Smíchejte ze zbytkem a osolte. Přendejte do zapékací nádoby, zakryjte (alobalem) a pečte 45 minut. Odkryjte a dopékejte ještě 10 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bagetky s ostrými fazolemi

Fettuccine s fazolemi borlotti

Pečené fazole se slaninou

Staromládenecké fazole

Krémový mangold

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář