Nejlepší jsou vlastní, čerstvě upečené papriky. Pokud si na ně netroufnete, kupte už hotové, naložené v oleji.
Suroviny
bageta
1
ks
bílá, nakrájená na plátky a opečená (viz Něco navíc)
paprika červená
3
ks
sýr feta
200
g
např. Apetina
olej
na potření paprik
tymián
nasekaný čerstvý
sůl
pepř
vinný ocet bílý
na dochucení
Postup
1
Papriky potřete olejem, posypte částí tymiánových lístků a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C cca 15–20 minut, dokud jim slupky mírně nezčernají a nezačnou se odlupovat.
2
Pak papriky přesuňte do mísy, přetáhněte ji potravinovou fólií a nechte je vychladnout (papriky můžete dát i do sáčku se zipem).
3
Zchladlé papriky oloupejte a nakrájejte nadrobno.
4
Papriky ochuťte vinným octem, promíchejte je s rozdrobenou fetou, tymiánem, osolte a opepřete.
5
Rozdělte pomazánku na opečené plátky baget a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Bagetu opečte v toustovači, nasucho na pánvi nebo v troubě; třeba pod grilem.