Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbové carpaccio

Na přípravu téhle lahůdky se hodí mladé pevné křupavé houby s bílým masem. Ideální jsou malé a střední hříbky nebo žampiony; v Itálii, odkud recept pochází, se používají mladé plodnice muchomůrky císařské.
Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 600 g pevných hub (do 5 cm výšky)
    • šťáva ze 2 citronů
    • 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce balzamikového octa nebo krému
    • mořská sůl a čerstvě mletý barevný pepř
    • hobliny parmazánu

Příprava jídla

1

Malé hříbky a muchomůrky použijte celé, žampionům vylomte nožičky a použijte jen jejich kloboučky. Houby nakrájejte na tenoučké plátky nejlépe na mandolíně nebo pomocí škrabky na zeleninu. Rozdělte je na talíře a ihned pokapejte šťávou z jednoho citronu, aby houby nezhnědly.

2 Prošlehejte olej se zbylou citronovou šťávou a petrželkou a osolte a opepřete. Zálivku rozdělte na houby. Kolem po talíři kápněte trochu balzamikového octa a houby ozdobte hoblinami parmazánu. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Do zálivky můžete přidat ještě i stroužek drceného česneku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lososový tatarák

Carpaccio z mrkve s datlemi & fetou

Hovězí tatarský biftek

Tatarák z manga, ananasu a kokosu

20x houby na všechny způsoby

30x báječné houbové recepty

Přidat komentář