Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kávové semifreddo s lískovými piškoty

Lehká a osvěžující mražená pěna (semifreddo) s jemnou chutí kávy je po vydatném obědě přesně to pravé. Křupavé piškoty, které voní oříšky, můžete po sejmutí z plechu ještě zatočit jako kornoutky; poslouží vám k tomu rukojeť vařečky.
Vydání: 2005/11
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Mražení: 1-2 hodiny Pečení: 12-15 minut
Zmrzlina Italská

Ingredience

    • 100 ml silné teplé kávy
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 120 g krupicového cukru
    • trochu rumu na dochucení
    • 200 ml vody

    Na piškoty:
    • 2 bílky
    • 50 g moučkového cukru
    • 50 g pražených lískových ořechů, nasekaných
    • 50 g másla, změklého
    • 50 g hladké mouky

Příprava jídla

1. Nejdřív připravte mraženou pěnu: Cukr rozpusťte v kávě, přidejte rum, vodu, promíchejte a dejte do mrazáku. Směs občas zamíchejte, aby se netvořily velké krystaly ledu. Asi po půlhodině, až směs trochu zmrzne a zhoustne, vmíchejte ušlehanou smetanu. Vraťte do mrazáku a nechte ztuhnout na 4–8 °C. Trvá to hodinu až dvě, podle výkonnosti mrazáku. Během mražení můžete pěnu občas promíchat, aby byla hladší. Má mít konzistenci polotuhé zmrzliny.

2. Teď se pusťte do piškotů: V míse promíchejte bílky, cukr, ořechy, máslo, mouku. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Plech vyložte pečicím papírem a klaďte na něj kopečky směsi; v troubě z nich vzniknou placičky. Pečte dokřupava; trvá to 12–15 minut.

3. Placičky můžete ještě teplé stočit do elegantních kornoutků. Ozdobte jimi mraženou pěnu (dvěma lžičkami z ní vytvoříte nočky) a podávejte. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.43

Přidat komentář