Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Svěží rohlíčky

Tyto rohlíčky můžete připravit i těsně před Štědrým dnem. Díky jablkům jsou chutné hned po upečení.
Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
40 (hlasů)
Počet porcí: na asi 30 rohlíčků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 3 lžičky kypřicího prášku
    • 1 sáček skořicového cukru
    • 150 g nahrubo strouhaných jablek
    • 200 g másla, nastrouhaného nahrubo
    • moučkový cukr promíchaný s vanilkovým cukrem na obalení

Příprava jídla

Mouku prosijte s práškem do pečiva do mísy, přimíchejte skořicový cukr, jablka a nakonec přidejte máslo. Vypracujte vláčné těsto, a nechte je v chladničce 20 minut odpočinout. Z těsta vyválejte silný váleček, nakrájejte ho na dílky a z nich vyválejte a stočte rohlíčky. Klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Ještě teplé obalujte v cukru.

NĚCO NAVÍC

Rohlíčky dělejte spíš tenčí, protože při pečení trochu nabudou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bratislavské rohlíčky

Klášterní rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Šárčiny pařížské rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Daniny rohlíčky Touha

Vánoce za 2 dny

Přidat komentář