Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami

Těstoviny s krevetami s afrodiziakálními účinky a nasládlá pistáciová omáčka ohromí každou ženu.

Vydání: 2012/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 200 špaget, nejlépe čerstvých
    • 12 tygřích krevet
    • 30 g másla + na opečení strouhanky
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 70g loupaných pistácií + na ozdobu
    • 100 ml kuřecího vývaru
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 lžíce čerstvé strouhanky
    • nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
    • cukr a sůl na dochucení

Příprava jídla

1 Krevety oloupejte (nechte jim jen ocásek), očistěte je, opláchněte a nechte okapat. Pistácie rozmixujte spolu se smetanou na pastu a podle chuti osolte a prislaďte. Do osolené vroucí vody dejte těstoviny a uvařte je podle návodu.

2 Mezitím na velké pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte krevety; stačí minuta. Zalijte je vývarem, přidejte máslo a nechte vývar trochu odvařit. Přidejte pistáciovou pastu a vše promíchejte.

3 Uvařené špagety slijte a vsypte na pánev. Vše promíchejte tak, aby se těstoviny smíchaly s omáčkou. Rozdělte na talíře a dozdobte nastrouhanou kůrou z pomerance, nahrubo nasekanými pistáciemi a na másle opečenou strouhankou.

NECO NAVÍC
Hotový pistáciový krém koupíte i v prodejnách s italskými nebo sicilskými specialitami. Pokud na něj narazíte, skočte po něm, fantastický je třeba jen na toustu!

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svádivé menu

Svádivé menu

Treska na páře s květákem, rozinkami a beurre blanc

Pohár Černý les

Špagety 20x jinak

Valentýnské menu

Přidat komentář