Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vejce zapečená v rajských jablíčkách

Ideální jídlo právě teď, kdy se na trh dostávají ta nejchutnější rajčata. U nás doma supluje lehký oběd, rychlou večeři i vydatnou pozdní snídani.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Pečení 0:40
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1 kg pěkných zralých rajčat
    • 3 stroužky česneku, oloupané  a nakrájené na plátky
    • 3 lžíce oleje, nejlépe olivového
    • sůl a pepř
    • 4 velká vejce
    • 2 lžíce jemně nasekané petrželky nebo pažitky

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Rajčata nakrájejte na čtvrtky nebo osminky – záleží na velikosti – a naklaďte je do pekáčku. Posypte je plátky česneku, zakapejte olejem, osolte a opepřete. Opatrně všechno promíchejte, aby se rajčata stejnoměrně obalila olejem.

2. Pekáč vsuňte do trouby a pečte asi 40 minut, až rajčata změknou a začnou mírně hnědnout.

3. Vyjměte pekáč z trouby. Vnější stranou naběračky vytlačte v rajčatové směsi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Překryjte alobalem a vraťte na 5–10 minut do trouby; jak dlouho budete vejce zapékat, záleží na tom, jestli je máte rádi tekutější, nebo spíš víc natvrdo. Posypte petrželkou či pažitkou.

4. Podávejte s čerstvým chlebem nebo s opečenými tousty. Jídlo můžete doplnit lehkým zeleným salátem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablíčka z ráje

Komentáře

Obrazek uzivatele
Moc dobré, vřele doporčuji - lze použít i jako zajímavou přílohu k masu.
Obrazek uzivatele
Rozhodla jsem se pustit se do toho receptu, protože rajčata a vejce byly téměř jediné, co se dalo objevit v lednici - a výsledkem jsem byla mooooooc příjemně překvapená, vážně dobrota, doporučuji zkusit, tenhle recept se vážně nezdá....
Obrazek uzivatele
Vyborna a rychla vecere, i pritel si pochutnal.

Přidat komentář