Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celozrnné rohlíky

Dokřupava upečená snídaně
Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: na 15 rohlíků
Doba přípravy: Více než hodinu
Kynutí: 30 minut
Pečení: 20 minut
P
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 250 ml vlažné vody
    • 3 lžíce oleje nebo 100 g ztuženého pokrmového tuku
    • 1 lžíce octa
    • 250 g celozrnné pšeničné mouky
    • 100–150 g hladké pšeničné mouky
    • 50 g žitné mouky
    • 1 lžička soli
    • 1 lžička cukru
    • 1 lžička sušeného nebo ¼ čerstvého droždí
    • koření a semínka dle chuti (například chlebové koření či kmín s majoránkou, dýňová a slunečnicová semínka…)

Příprava jídla

1 Suroviny dejte v uvedeném pořadí do pečicí nádoby pekárny a zapněte program Těsto. Po jeho skončení těsto vyjměte, rozválejte na plát, nakrájejte na 15 trojúhelníků a od delší strany je zarolujte tak, aby vznikly rohlíky. Narovnejte je na plech s pečicím papírem a nechte ještě půl hodiny kynout. Pečte v troubě předehřáté na 220 stupňů asi 20 minut dozlatova.

Něco navíc:
Některé pekárny mají i formu na pečení baget.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chléb ciabatta

Kynuté vdolky

Pivní chléb s domácími škvarky

Pomerančový džem

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Rohlíky jsou naprosto super. Jen v mé troubě stačí péct 10-15 minut :-)

Přidat komentář