Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestková omáčka

Dejte si ji k uzenému kuřeti, uzenému vepřovému masu či jazyku, pečené zvěřině nebo jehněčímu.
Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 20 minut
P
Omáčka Česká

Ingredience

    • 20 g másla nebo 1 lžíce rostlinného oleje nebo vypečeného tuku
    • 10 g hladké mouky
    • 200 g švestkových povidel
    • sůl a cukr podle chuti
    • ½ lžičky strouhané kůry z biocitronu, skořice, případně i mletý hřebíček a badyán
    • 1 lžíce rumu či slivovice + bylinky na ozdobu (nemusí být)

Příprava jídla

Mouku opékejte na tuku na nízkém plameni cca 3 minuty na jíšku světležluté barvy. Postupně zašlehejte 500 ml vody. Pak vmíchejte švestková povidla. Přidejte citronovou kůru a sůl, cukr a koření podle chuti. Povařte asi 20 minut. Před podáváním vmíchejte alkohol.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní omáčka k masu

Omáčka s červeným vínem

Omáčka s hořčicí a brandy

Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Přidat komentář