Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na tymiánu a česneku

Recept si zaslouží co možná nejkvalitnější maso – zkuste si pro tentokrát připlatit a kupte biokuře.
Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 2,5 hodiny
P
Kuře Francouzská

Ingredience

    • 1 celé kuře (o váze 1,6 kg), omyté a osušené
    • 2 citrony (nejlépe bio), omyté a rozčtvrcené
    • 2 palice česneku, podélně přepůlené
    • 8 větviček tymiánu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • hrubozrnná mořská sůl
    • 125 ml kuřecího vývaru
    • 125 ml bílého vína

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 160 °C. Do kuřete vložte čtyři čtvrtinky citronu a překřižte mu nohy, přetáhněte je kůží nebo je svažte provázkem, aby citron během pečení nevypadl. Na dno pekáče dejte zbylý citron, česnekové palice a tymián a navrch posaďte kuře. Pokapejte olivovým olejem a řádně osolte. Do pekáčku vlijte vývar a víno, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte 2 hodiny. Poté odklopte, teplotu zvyšte na 200 °C a pečte dalších 25 až 30 minut, aby bylo kuře zlaté a křupavé.



Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rostbíf na hořčičném semínku

Zelíčka na česneku a vinném octu

Cibule pečená v soli

Nasucho pečené papriky

Brambora ve slupce se šalvějí

Krkovička na asijský způsob

Žebírka na rybízu

Bůček pečený na šalvěji

Jehněčí plecko s rozmarýnem

28x pečené kuře

Přidat komentář