Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí plecko s rozmarýnem

Jehněčí plecko s rozmarýnem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3803 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 14 g
Tuky 250 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí plecko je klihovité, a díky tomu nebude nikdy suché. Když ho upečete s kostí, vynikne jeho lahodná chuť.

Suroviny

rozmarýn 8 snítek
česnek 2 stroužky
drcený
olivový olej 60 ml
sůl mořská
pepř
ramínka

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Lístečky ze čtyř větviček rozmarýnu rozmělněte v hmoždíři spolu s česnekem a solí, přidejte olivový olej a dobře spojte. Pak směsí potřete maso a posypte ho zbylým rozmarýnem. Maso s kostí omotejte provázkem a položte ho na rošt do pekáče libovější stranou nahoru a vložte na 30 minut do trouby. Pak snižte teplotu na 160 °C, otočte ho a pečte hodinu. Pak znovu otočte a ještě hodinu dopékejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč