Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nasucho pečené papriky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 300 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 52 g
Tuky 0 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nasucho pečené papriky podávejte jako přílohu k masu, nebo z nasekaných vytvořte dip k bílému pečivu. Stejný recept použijte i v případě, že se rozhodnete grilovat venku. Kouř zeleninu navíc krásně ovoní a tím získá další žádoucí chuťový rozměr.

Suroviny

česnek 3 stroužky
prolisovaný
olivový olej
sůl
ocet 50 ml
zředěného 50 ml vody
petrželka

Postup

1

Papriky pečte nasucho na 200 °C asi půl hodiny v troubě dohněda. Poté je vyndejte a na 20 minut přikryjte alobalem.

2

Papriky oloupejte, překrojte, zbavte jádřince, posolte, vetřete česnek, zalijte olejem a zakápněte octem a posypte petrželovou natí.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

08.01.2017 13:22

výborná příloha k masu

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč