Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba na pomerančích a harisse

ryba na pomerancich
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Ryba na pomerančích a harisse

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3255 kcal
Bílkoviny 236 g
Sacharidy 86 g
Tuky 204 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka, která voní Asií, sladkovodní rybu rázem promění v orientální specialitu.

Suroviny

ryba 1 200 g
naporcovaná ryby po cca 300g, například candát nebo lín
mouka 4 PL
olivový olej 4 PL
extra panenský
strouhaná kůra a šťáva
pálivá papriková pasta
piniové oříšky 100 g
opražená, lze nahradit mandlemi
koriandr čerstvý 1 svazek
čerstvý
sůl

Postup

1

Obalte ryby ve směsi mouky a sladké papriky. Osolte a pak oklepněte přebytečnou mouku.

2

Dejte do misky lžíci olivového oleje, harissu, pomerančovou kůru i šťávu a prošlehejte. Zbytek oleje rozpalte na pánvi a osmažte na něm ryby (po každé straně zhruba pět minut).

3

Když je ryba už skoro hotová, přilijte do pánve pomerančovou směs a povařte ji tak, aby zhoustla. Před podáváním posypejte opraženými piniovými jadérky a jemně posekaným koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:07
Recept se nachází v č.11/05, str.64

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč