Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maďarský rybí guláš

Kapr, jak ho neznáte

Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Středoevropská

Ingredience

    • 1 kg kapřích filetů bez kůže, povolených
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hladká mouka na obalení
    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
    • 1–2 červené papriky, nakrájené na nudličky
    • 2 lžičky sladké mleté papriky
    • 100 ml polosuchého bílého vína
    • 1 lžíce nasekaného kopru
    • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • 250 ml zakysané smetany
    • dušená rýže nebo chleba k podávání

Příprava jídla

Zbavte kapra největších kostí a nakrájejte ho na kostky o hraně 2,5 cm. Osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce. V oleji opékejte po částech 3–4 minuty dozlatova.


Do kastrolu dejte cibuli a opékejte 3 minuty dosklovita. Přidejte nakrájenou papriku a míchejte další 4 minuty, až trochu změkne. Vmíchejte sladkou papriku a po minutě zalijte vínem. Přiveďte k varu a vařte asi 3 minuty, až se trochu odpaří. Vraťte kapra a přidejte bylinky, případně dosolte.


3 Vmíchejte zakysanou smetanu a už jen prohřejte těsně pod bodem varu. Podávejte s dušenou rýží nebo s chlebem.

NĚCO NAVÍC

  • Každý guláš je lepší druhý den. Ještě před přidáním smetany ho dejte do chladu, pak ohřejte a vmíchejte smetanu.
  • Další snadné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Konfitovaná treska s ostrou karotkou

Ligurský rybí kotlík

Zapečené rybí ragú

Losos v balíčku

Makrela s kari bramborami

Přidat komentář