Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ligurský rybí kotlík

Voňavý středomořský pokrm zvládnete připravit i v naší kotlině. Stačí mít dobré suroviny – a klidně vylovené z mrazáku.
Vydání: 2012/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 200 g mraženého platýze
    • 250 g mražené tresky
    • 250 g mraženého halibuta
    • 200 g mražené tilapie nebo pangasia
    • 100 ml panenského olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 celerové řapíky, nakrájené na plátky
    • 2 malé mrkve, nakrájené na plátky
    • 1 bulva fenyklu, tence pokrájená
    • 3 stroužky česneku, nasekané
    • 1 lžíce koncentrovaného rajského protlaku (např. Heinz tomato paste nebo Cirio doppio concentrato)
    • 125 ml suchého bílého vína
    • 8 soudkovitých masitých rajčat nebo 1 konzerva loupaných rajčat
    • 2 lžičky čerstvých tymiánových lístků + na ozdobení
    • 1 litr zeleninového nebo rybího vývaru
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 225 g mušlí zaděnek
    • ciabatta k podávání

Příprava jídla

1

Nechte ryby mírně povolit a nakrájejte je na větší kousky (cca o velikosti sousta).

2 V kastrolu na rozehřátém oleji opékejte cibuli 3 minuty dosklovita. Přidejte celer, mrkev, fenykl a česnek a míchejte na malém plameni dalších 5 minut.

3

Čerstvá rajčata spařte, oloupejte a pokrájejte, konzervovaná jen pokrájejte nahrubo. Přidejte je do kastrolu společně s rajským protlakem, vínem a tymiánem. Přiveďte k varu a vařte 5 minut. Přidejte vývar a vařte dalších 5 minut. Osolte a opepřete.

4

Ztlumte, vložte ryby a vařte 4–5 minut, až zbělají a zpevní. Přidejte mušle a vařte, až se otevřou. Podávejte s rozpečenou ciabattou, pokapané zbývajícím olivovým olejem a ozdobené tymiánem.

NĚCO NAVÍC
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Konfitovaná treska s ostrou karotkou

Maďarský rybí guláš

Zapečené rybí ragú

Makrela s kari bramborami

Losos v balíčku

Vůně Středomoří

Přidat komentář