Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 183
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 799 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 65 g
Tuky 33 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept na tuhle polévku jsem se naučila v Itálii. Pórková polévka s pamazánem chutná celé naší rodině, a tak ji vaříme velmi často,“ napsala nám čtenářka Pavla Kolková z Ostravy-Zábřehu. 

Suroviny

pórek 1 ks
krupice 1,5 PL
vývar zeleninový 1 l
nebo voda
vejce 1 ks
strouhaný
sůl

Postup

1

Pórek nakrájejte na kolečka, propláchněte a důkladně osušte.

2

Pak ho krátce opečte na másle.

3

Přidejte krupici a za stálého míchání krátce osmahněte.

4

Přilijte zeleninový vývar a 15–20 minut nechte vařit. Pozor, aby vám polévka z hrnce neutekla.

5

V misce si rozmíchejte vejce s parmazánem a 1–2 lžíce studené vody.

6

Polévku odstavte z plamene a vmíchejte do ní vaječno-sýrovou směs.

7

Podle chuti dosolte a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Komentáře

02.04.2017 23:59

Krupici jsem v italském duchu nahradila krupicí kukuřičnou (polentou). Je výborná!

13.09.2014 20:52

Jednoducha, rychla a moc dobra polevka, varime pravidelne. :)

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč