Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mleté hovězí maso zapečené v těstě

Pórek a sýr s modrou plísní se k sobě dokonale hodí. V redakci se po závinu jen zaprášilo!

Vydání: 2012/4
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 40 minut
PT20M
Příprava 0:20
Maso Britská

Ingredience

    • 100 g anglické slaniny
    • 1 lžíce másla nebo oleje
    • 1 pórek, nakrájený na plátky
    (tmavě zelené části odstraňte)
    • 500 g mletého hovězího masa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 60 g sýra s modrou plísní, na kostky
    • 40 g toustového chleba, rozmixovaného
    • 2 lžíce smetany ke šlehání
    • 2 hrsti nasekané petrželky
    • 1 lžička čerstvého nasekaného tymiánu
    • 1 malé vejce + na potření
    • 375 g hotového listového těsta
    • hrubá sůl

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Slaninu nakrájejte na nudličky a na tuku ji opékejte asi 4 minuty dozlatova. Přidejte pórek a opékejte další 3 minuty. Nechte vychladnout. Promíchejte mleté maso, rozmixovaný chleba, smetanu, opečený pórek se slaninou, petrželku, tymián a vejce. Vše osolte a opepřete.

2

Těsto rozválejte na obdélník o rozměrech 18 x 32 cm. Polovinu masa rozložte ve tvaru bochníku na rozválené těsto; okraje ponechte volné. Doprostřed nasypte řadu kostek sýra a zakryjte je druhou polovinou masa. Potřete okraje těsta vejcem a uzavřete maso uvnitř. Okraje přitiskněte a položte švem dolů na plech vyložený papírem na pečení. Potřete závin vejcem a posypte hrubou solí. Udělejte do těsta pár zářezů, aby z něj mohla odcházet pára, a pečte asi 40 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mleté bochánky s parmazánovou krustou

Sekaná s paprikami a olivami

Kořeněné hovězí v thajském stylu

Skandinávské mleté maso s bramborami

50 nejlepších receptů s mletým masem

Komentáře

Obrazek uzivatele
Rychlovka, chuť pórku a modrého sýra se krásně doplňuje. :) Díky moc za recept!! :))
Obrazek uzivatele
A my děkujeme za chválu, Pavle. :)

Přidat komentář