Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce v toustovém chlebu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5148 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 616 g
Tuky 197 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro labužníky

Suroviny

na vymazání formy
musí být čerstvý a vláčný!
vejce 8 ks
sůl
pepř
nastrouhaný, lze vynechat

Postup

1

Jednu dobrou klobásu nakrájejte na kolečka, opečte nasucho v pánvi a osušte papírovou utěrkou.

2

Troubu zahřejte na 190 °C. 8 důlků ve formě na muffiny se širšími mělčími důlky nebo 8 mělkých zapékacích misek vymažte máslem. Plátky toustového chleba (musí být čerstvý a vláčný!) namažte po jedné straně máslem. Do každého důlku formy opatrně vtiskněte plátek chleba máslem nahoru. Dejte do trouby a pečte 2–3 minuty. Formu vyjměte z trouby.

3

Na dno chlebových kalíšků rozdělte kolečka klobásy, do každého dejte jedno vejce a jednu lžíci smetany ke šlehání. Lehce osolte a opepřete. Na 10–12 minut vraťte do trouby, aby bílky ztuhly. Vyjměte z formy a podávejte, chcete-li, posypané trochou nastrouhaného parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč