Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Falafel

Popis receptu: 

Falafel je čistě vegetariánský pokrm pocházející z Egypta. Jedná se o smažené kuličky z cizrny. Servíruje se na talíři nebo v chlebu typu pita, s jogurtovou omáčkou, sezamovou pastou (tahini), zeleninou apod. Je bohatý na proteiny a vitamíny.

Autor: Romana Dobešová
Hodnocení:
22 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: minut 0:00

Ingredience

    2 šálky namočené cizrny

    1 šálek nasekané jarní cibulky (zelená část)

    1/2 šálku nasekané petrželky

    4 stroužky nasekaného česneku

    1 polévková lžíce mletého římského kmínu (ne obyčejný!)

    2 lžičky soli

    1/2 lžičky pepře

    větší špetka chilli

    olej na smažení

Příprava jídla

Cizrnu namočíme přes noc, aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá. Slijeme vodu a cizrnu rozmixujeme. Do mixéru poté přidáme nasekanou cibulku, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření a dáme na 20 minut do lednice. Tvarujeme kuličky a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě. Smažíme ve velké vrstvě oleje na středním plameni dozlatova. Podáváme v pita chlebu, tortille, arabském chlebu s cous cous salátem nebo jen s bramborami, zeleninou a sojanézou nebo bílým jogurtem.

reklama

Přidat komentář