Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

„Vnouček dnes po obědě prohlásil, že se mám přihlásit do Prostřeno. Na to si netroufám, ale do vaší soutěže si recept dovoluji poslat,“ píše Elena Valeriánová z Mikulovic, jejíž kuře nám chutnalo nejvíc.

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
Odležení: 2 hodiny
PT15M
Opékání 0:15

Ingredience

    • 2 kuřecí prsní řízky
    • 3 lžíce dýňových semínek, rozemletých
    • estragon, tymián a snítka rozmarýnu
    • špetka muškátového oříšku, sůl
    • 1 stroužek česneku, rozmáčknutý
    • dobrý olivový olej a olej na opékání
    • mrkvový salát k podávání

    CELEROVÉ PYRÉ

    • 750 g celeru
    • 2 střední brambory
    • 3 lžíce másla
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • muškátový oříšek
    • sůl

Příprava jídla

1 Kuřecí řízky shora několikrát nařízněte, osolte, posypte estragonem a tymiánem, pokapejte olivovým olejem a nechte asi 2 hodiny odležet.

2 Mezitím připravte celerové pyré. Celer a brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, dejte do hrnce, osolte, zalijte vodou, uvařte doměkka a slijte. Přidejte máslo a ponorným mixérem zeleninu vyšlehejte dohladka. Přidejte smetanu, znovu prošlehejte a dochuťte solí a muškátovým oříškem. Pyré musí být nadýchané.

3 Odleželé maso okořeňte muškátovým oříškem a obalte v dýňových semínkách. Semínka na maso dobře přitlačte. Do rozehřáté pánve dejte asi 2 lžíce oleje, česnek, rozmarýn a pak prsíčka, opékejte po každé straně 5 minut. Podávejte s kopečkem mrkvového salátu a s pyré.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemná kuřecí korma

Kořeněné kuřecí špízy s rajčatovou omáčkou

Korunovační kuřecí salát

Kouřové chilli kuřecí burgery s chorizem a fetou

Kuřecí prsa na liškách

Plněná kuřecí stehna

Pošírovaná kuřecí prsa s estragonovou omáčkou

Celer

24 úžasných dýňových receptů

Přidat komentář