Záleží jen na vás, jak ostré jídlo chcete a snesete – podle toho dávkujte kari pastu.
Suroviny
slunečnicový olej
2
PL
kuřecí prsa
700
g
nakrájené na cca 2 cm kostky
cibule
1
ks
velká, najemno nasekaná
česnek
2
stroužky
drcené
citronová tráva
zbavená vnějších lístků, podélně rozčtvrcená
kari pasta
2
PL
zelená
kokosové mléko
300
ml
vývar kuřecí
250
ml
pepř barevný
2
ČL
kuličky
listy kafirové limety
2
ks
chřest bílý
1
svazek
oloupaný, bez dřevnatých konců, na špalíky
rybí omáčka
na dochucení
koriandr čerstvý
lístky
rýže jasmínová
vařená v páře
kolečka k podávání
Postup
1
Olej rozpalte ve woku nebo v hluboké pánvi. Opečte na něm po dávkách kuřecí maso, aby bylo ze všech stran zlaté, přendejte ho do mísy a dejte stranou.
2
Pánev vraťte na oheň. Vsypte cibuli, česnek, citronovou trávu a minutu opékejte. Přidejte kari pastu a za stálého míchání ji minutu opékejte.
3
Do pánve vraťte maso, přilijte kokosové mléko a vývar, přidejte zelený pepř a limetové listy a přiveďte k varu.
4
Vsypte chřest a vařte ho doměkka. Dochuťte rybí omáčkou. Karí podávejte s koriandrem, jasmínovou rýží a limetou.
Komentáře
Vynikajuci recept. Použila som morčacie prsia, špargľu som vopred uvarila a pridala na záver.