Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vdolečky se smetanou

Ovládněte se a krém nebo mascarpone nepřislazujte. Se sladkým těstem totiž čistá smetanová chuť tvoří dokonalou harmonii.
Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: na 25 vdolečků
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 7 minut
P
Britská

Ingredience

    • 4 vejce
    • 110 g krupicového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu (koupíte v Marks & Spencer)
    • 150 g hladké mouky
    • 1,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • smetanový krém (recept) nebo mascarpone k podávání
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Dejte do mísy vejce, cukr, vanilkový extrakt a elektrickými metlami šlehejte 5–7 minut, až směs zhoustne, zesvětlá a ztrojnásobí objem. Pak do směsi zlehka vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva.

2 Na plech vyložený papírem na pečení dělejte pomocí sáčku s ustřiženou špičkou hromádky o velikosti vlašského ořechu; dbejte na to, aby byly dostatečně daleko od sebe. Pečte je 5–7 minut, až se rozjedou a zezlátnou.

3 Po vychladnutí je slepujte smetanovým krémem a lehce poprašte moučkovým cukrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smetanový krém

Pohár se smetanou, amaretti a ostružinami

Přidat komentář