Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný čerstvý sýr s prosciuttem

Připravíte-li tuhle italskou sýrovou jednohubku jako občerstvení na party, budete hvězdou večírku!

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 400 g domácího čerstvého sýra 
    • 4 snítky citronového tymiánu nebo 8 lístků šalvěje
    • 4 pěkné dlouhé tenké plátky prosciutta nebo jiné sušené šunky
    • 1 lžíce panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 Sýr rozdělte na 4 silné plátky. Obalte ho šunkou a přitom k němu přichyťte bylinky. Položte na plech vyložený papírem na pečení, pokapejte olivovým olejem a dejte do trouby pod gril na 8–10 minut, až sýr zezlátne a šunka bude křupavá.


NĚCO NAVÍC
Podávejte jako předkrm s opečenou ciabattou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí čerstvý sýr

Bleskové grilované pizzy s čerstvým sýrem

Opékaný čerstvý sýr s citronem

Grilovaný tuňák se zeleninou a bazalkovým pestem

Grilovaný losos na cedrovém prkénku

16 božských receptů na gril

24 receptů na dokonalou grilovačku

Přidat komentář