Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Cibulova marmelada

Popis receptu: 
Z Alberta
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: _
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje 1 kg červené cibule, nakrájené na plátky 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky 4 lžíce třtinového cukru 3–5 lžic vinného octa 350 ml červeného vína sůl, pepř a tymián

Příprava jídla

V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidejte cukr, tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte. Pak osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut. Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda. TIP - Marmeláda je skvělá s kozím sýrem, paštikou nebo na pizzu. V ledničce vám vydrží nejméně měsíc.

Přidat komentář