Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami

Jahody s portským, se smetanovým krémem z bílé čokolády, křupavé pusinky a kysaná smetana se šlehačkou jsou návyková záležitost. Podle chuti můžete trifle doplnit nesolenými pistáciemi či ořechy.

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pohár Britská

Ingredience

    • 500 g čerstvých jahod
    • 125 ml sherry, portského či marsaly
    • 250 ml smetany ke šlehání 33%
    • 125 ml zakysané smetany
    • 225 ml smetany ke šlehání 40%
    • 300 g bílé čokolády
    • pár kapek vanilkového extraktu
    • 200 g sněhových pusinek

Příprava jídla

1 Jahody nakrájejte na plátky (nebo přepulte) a promíchejte se sladkým vínem. Smetanu ke šlehání 33% vyšlehejte a promíchejte se zakysanou smetanou.

2 Smetanu (40%) zahřejte a postavte ve skleněné míse na hrnec s vařící vodou. Přidejte nalámanou čokoládu (případně pár kapek vanilkové esence) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak stáhněte z hrnce a pořádně prošlehejte do vychladnutí.

3 Do poháru na trifle dejte vrstvu jahod, pokryjte trochou čokoládového krému, posypte lehce nalámanými pusinkami a pokryjte trochou vyšlehané smetany smíchané se zakysankou a pokračujte ve vrstvení. Nakonec dejte zbytek pusinek a kopec vyšlehané smetany.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s jahodami a kokosovým krémem

Obrácené jahodové koláčky

Jahodová bowle s ledovou tříští

Jahodový sorbet se sektem

Kynuté jahodové knedlíky vařené na páře

Mřížkový koláč s jahodovým džemem

30x božské jahody, které si zamilujete

Přidat komentář