Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodový sorbet se sektem

Jahody a sekt si takto vychutnáte nejlíp!

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Zmrzlina Středomořská

Ingredience

    • 150 g krupicového cukru
    • 450 g čerstvých jahod
    • 1 lžíce citronové nebo limetové šťávy
    • 100 ml sektu

Příprava jídla

1 Cukr nasypte do kastrůlku, zalijte ho 150 ml vody a zahřívejte, dokud se nerozpustí. Vařte asi minutu a pak nechte cukrový sirup zchladnout.

2 Jahody očistěte, omyjte, rozmačkejte, zalijte sirupem, citronovou šťávou a sektem a rozmixujte. Pyré propasírujte přes síto a nechte vychladit ve strojku na zmrzlinu. Pokud nemáte stroj na zmrzlinu, přelijte pyré v nižší vrstvě do krabičky nebo kovové misky a nechte zmrazit v mrazničce.

3 Zmrzlé pyré potom vyklopte a vykutrujte (rozmixujte), přendejte do sklenic a uložte na další 2–3 hodiny do mrazničky.

NĚCO NAVÍC
V uzavřené krabičce v mrazáku vydrží několik měsíců. Podávejte se sektem a lístky bazalky nebo meduňky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s jahodami a kokosovým krémem

Obrácené jahodové koláčky

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami

Jahodová bowle s ledovou tříští

Mřížkový koláč s jahodovým džemem

Kynuté jahodové knedlíky vařené na páře

Přidat komentář