Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gorgonzolové pesto s rukolou

V nouzi můžete pracovat s tyčovým mixérem, ale při přípravě pesta v hmoždíři lépe kontrolujete jeho výslednou konzistenci. Třeba tohle pesto je lepší mít trochu hrubší.

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4-8
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 1 šalotka, pokrájená nahrubo
    • špetka hrubé soli a čerstvě mletý pepř
    • 60 g vlašských ořechů
    • 100–150 g rukoly, pokrájené nahrubo
    • 100 g sýra s modrou plísní (např. gorgonzoly)
    • asi 120 ml panenského olivového oleje

Příprava jídla

1 V hmoždíři nejdříve utřete šalotku posypanou trochou hrubé soli. Postupně přisypávejte ořechy, pak přidejte rukolu a sýr a opepřete. Nakonec přilévejte olej, až vznikne pasta krémové konzistence.

NĚCO NAVÍC
Z gorgonzolového pesta s rukolou můžete podle našeho receptu připravit gnocchi zapečené s brokolicí. Přidejte ho také do sendviče s drůbežím masem a karamelizovanou cibulkou. Promíchané s majonézou nebo zakysanou smetanou ho můžete podávat jako dip k pečeným křidýlkům. Nebo jím ochuťte listový salát s krutonky a s praženou slaninou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sicilské pesto s ricottou

Argentinské pesto

Janovské pesto

Přidat komentář