Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Argentinské pesto

Pesto nemusí pocházet jen z Itálie, i když tam vznikl název a idea. S přísadami, jež si berou to nejlepší z latinskoamerické kuchyně, vykouzlíte pesto vhodné především na steaky, grilované ryby nebo do masových sendvičů.
Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Chuťovka Latinskoamerická

Ingredience

    • 60 g loupaných mandlí
    • 2 stroužky česneku
    • hrubá sůl
    • 30 g sýra manchego nebo čedaru, strouhaného nahrubo
    • šťáva z 1 limety a 1 lžička nastrouhané limetové kůry
    • 4–5 červených chilli papriček, zbavených semen a nasekaných nadrobno
    • 200 g čerstvého koriandru
    • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
    • 180 ml panenského olivového oleje

Příprava jídla

V hmoždíři utřete česnek a špetku hrubé soli. Přidejte ostatní přísady a utřete vše na pastu. Přilévejte olivový olej, až vznikne krémové pesto.

NĚCO NAVÍC
S argentinským pestem můžete můžete podle našeho receptu připravit grilovaný steak z hovězí roštěné. Pesto můžete přidat také do quinoy, bulguru nebo kuskusu se zeleninou, promíchejte se zakysanou smetanou. Ochutí masové kuličky a hodí se i ke grilovanému platýsovi nebo jiné rybě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sicilské pesto s ricottou

Gorgonzolové pesto s rukolou

Janovské pesto

Hovězí empanadas

Přidat komentář