Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křídla s tequilou a limetou

Můžete si připravit sicilskou variantu – místo tequily dejte grappu a limetu nahraďte citronem.

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování a karamelizování
PT45M
Pečení 0:45
Kuře Mexická

Ingredience

    • 1,3 kg kuřecích křídel, omytých
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička čerstvého tymiánu
    • 1 lžička semen fenyklu, nahrubo drcených
    • špetka drcených sušených chilli papriček
    • 2 lžíce panenského olivového oleje

    NA OMÁČKU

    • 1 lžička strouhané limetové kůry a 100 ml limetové šťávy + k podávání
    • 60 ml tequily
    • 1–2 lžíce agávového sirupu nebo medu
    • nasekaná máta (nebo petrželka) na ozdobení

Příprava jídla

1 Křídla posypte tymiánem, fenyklem, chilli, promíchejte s olivovým olejem a upečte je rozložené v jedné vrstvě na plechu při 180 °C doměkka; trvá to asi 45 minut.

2 Na omáčku smíchejte limetovou kůru a šťávu, tequilu, sirup nebo med, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře. Horká upečená křídla do ní dejte na 30 minut.

3 Pak je dejte zpátky do trouby pod gril na 10 minut zkaramelizovat. Mezitím zbylou marinádu svářejte 8 minut dohusta a pokapejte křídla. Posypte mátou a podávejte se skrojkem limety.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ultrajednoduchá křídla

Smažená jižanská křídla

Křídla po vietnamsku

Ostrá křídla s nivovou omáčkou

Přidat komentář