Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí burger

Jehněčí a máta spolu dokonale ladí.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Příprava 0:20
Sendvič Středomořská

Ingredience

    • 500 g mletého jehněčího masa
    • hrst nasekaných mátových lístků
    • 2 drcené stroužky česneku
    • 1 žloutek
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • olivový olej
    • 2 hrsti mraženého hrášku
    • 1 balení fety
    • šťáva z půlky citronu
    • 4 ciabatty
    • lístky rukoly

Příprava jídla

1 V míse prohněťte 500 g mletého jehněčího masa, hrst nasekaných mátových lístků, 2 drcené stroužky česneku, 1 žloutek, mořskou sůl a čerstvě mletý pepř. Vytvarujte 4 karbanátky, potřete je olivovým olejem a grilujte 4 minuty z každé strany.

2 Ve vroucí vodě minutu povařte 2 hrsti mraženého hrášku a smíchejte ho s 1 balením fety a se šťávou z půlky citronu.

3 Ciabatty rozřízněte a nasucho ogrilujte, dovnitř dejte vždy jeden jehněčí burger, hrášek s fetou a lístky rukoly.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí placičky s citronovou trávou

Kuře na limetkách s grilovanou kukuřicí

Kuře na pažitkovém podmáslí

Ryba grilovaná v celku

Nejlepší domácí burgery

25 skvělých jídel z grilu

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář