Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jogurtové hvězdičky

Jsou lehké, a to hned ve dou významech toho slova: budou se vám snadno připravovat, a navíc nejde o žádnou kalorickou bombu. Tvary a zdobení opět záleží výhradně na vaší fantazii.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 40 hvězdiček
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví Česká

Ingredience

    • 210 g hladké mouky
    • 1/2 lžičky prášku do pečiva
    • 100 g rostlinného tuku
    • 70 g moučkového cukru
    • 2–3 lžíce bílého jogurtu
    • 3 lžičky citronové šťávy

    Na ozdobu:

    • čokoládovou polevu v sáčku (hotový výrobek, například Dr. Oetker nebo Carla)
    • barevné cukrářské zdobení

Příprava jídla

1. Na lehce pomoučenou pracovní plochu prosijte mouku s práškem do pečiva. Utvořte důlek, přidejte do něj cukr, tuk nakrájený na kousky a vlijte jogurt i citronovou šťávu. Nejprve vypracujte drobenku a pak ji hnětením spojte na tužší, ale vláčné těsto.

2. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Těsto ihned rozválejte na dvou- až třímilimetrovou výšku a formičkou z něj vykrajujte tvary. Ty potom klaďte na plech vyložený pečicím papírem.

3. Vložte do trouby a pečte zhruba čtvrt hodiny, až těsto trochu vyběhne a zpevní. Vychladlé cukroví polévejte rozehřátou polevou a zdobte podle vlastní fantazie. Nechte ho chvíli na vzduchu, aby poleva ztuhla, a pak uložte do krabice k rozležení.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kakaové půlměsíčky

Husarské koláčky

Brusinkové řezy

Smetanové kremrole

Plněné dortíčky

Mandlové košíčky

Margotky

Domácí ,raffaelo'

Datle v marcipánu

Fudge (máslový karamel)

Anýzové rybky

Pistáciové placičky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Skvělé! Právě jsem je dopekla...jen doporučuji rozválet těsto ještě tenčeji nebo šetřit kypřícím práškem...mně hodně vyběhly!
Obrazek uzivatele
Dělala jsem je loni na vánoce a opravdu nic moc, naprosto bez chuti.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.36
Obrazek uzivatele
Jsou výborné, jen je třeba nechat je uležet,pak se jejich chuť skvěle rozvine. A příprava snadná a zábavná pro děti.
Obrazek uzivatele
Jsou dobré, lepší ale uležené. Dobrá je taky variace "obložených hvězdiček" - když je poléváte čokoládou, polijte jen kousek uprostřed a přiklopte na hvězdičku další hvězdičku. ;)

Přidat komentář