Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňová polévka s jablky

Lahodná kombinace podzimní zeleniny a ovoce

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 1 cibule, nasekaná
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • kousek zázvoru, strouhaný
    • 1 lžíce kari
    • 1,5 kg dýňové dužiny, na kostičky
    • 2–3 jablka, pokrájená
    • 1 l zeleninového vývaru
    • sůl a citronová šťáva
    • zakysaná smetana a plátek jablka, na ozdobu

Příprava jídla

Na lžíci másla osmahněte 1 cibuli, nasekanou, stroužek česneku, drcený, kousek zázvoru, strouhaného. Vmíchejte lžíci kari a opékejte 2–3 minuty. Přidejte 1,5 kg dýňové dužiny, na kostičky, 2–3 jablka, pokrájená, a zalijte 1 l zeleninového vývaru. Vařte 30–40 minut. Dochuťte solí a citronovou šťávou a rozmixujte. Zdobte zakysanou smetanou a plátkem jablka.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rychlý boršč

Provensálská polévka

Ledová okurková polévka

Zeleninová polévka s játrovou zavářkou

Dýňová polévka 6x jinak

30x recepty z báječného podzimního ovoce

reklama

Přidat komentář