Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexické kapsy s fazolemi

Multifunkční chleba pita můžete naplnit prakticky čímkoliv. My se inspirovali mexickou kuchyní a zrychlenou verzí chilli con carne.

Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Sendvič Mexická

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 300 g mletého hovězího masa
    • 400g konzerva červených fazolí, scezených a propláchnutých
    • 1 čerstvá červená chilli paprička
    • 250 ml rajčatového pyré (passaty)
    • 2 lžíce chilli omáčky (podle chuti)
    • 2 chleby pita (spíš menší)
    • 100 g strouhaného čedaru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Rozpalte nepřilnavou pánev a na oleji zpěňte cibuli a česnek; stačí 2 minuty. Přisypte mleté maso a míchejte další 3 minuty. Přidejte fazole, chilli papričku a rajčatové pyré a případně i chilli omáčku. Přiveďte k varu a vařte 3 minuty.

2 Dejte do rozpůlených a rozevřených chlebů pita, posypte sýrem a pečte v předehřáté troubě cca 10 minut.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Listová kapsa tikka masala

Bochánky s brokolicí a mortadellou

Toust s hruškami a modrým sýrem

Špenátové balíčky

Kuřecí prsa s caprese

Zapečeno k obědu

50 nejlepších receptů s mletým masem

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář