Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Boloňské těstoviny se semínky fenyklu

Skvělé i pro kojící maminky!

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 500 g těstovin (např. penne)
    • 4 jarní cibulky (lze nahradit pórkem)
    • 70 g řapíkatého celeru
    • 70 g mrkve
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 450 g mletého masa (půl napůl hovězí s vepřovým nebo jen hovězí)
    • 400g konzerva loupaných rajčat
    • 1 lžička fenyklových semínek
    • 1 lžička sušeného oregana (nebo 2 lžičky čerstvých lístků)
    • 4 stroužky česneku, prolisované
    • 2–4 lžíce balzamikového octa
    • sůl
    • parmazán a bazalka na ozdobu

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Pak je slijte a část vody, ve které se těstoviny vařily, uchovejte. Jarní cibulku, mrkev a celer očistěte. Mrkev a celer nakrájejte na malé kostičky, cibuli na kolečka.

2 Na pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej a krátce na něm osmahněte cibulku, přidejte mrkev a celer a opět chvíli opékejte.

3 Orestovanou zeleninu vyjměte z pánve. Přilijte trochu oleje a na něm opečte mleté maso. Osolte. Pak přidejte rajčata nakrájená na kousky a opečenou zeleninu. Přihoďte rozdrcená semínka fenyklu, oregano a česnek. Přiveďte k varu. Pokud se vám bude zdát směs hustá, dolijte do pánve trochu vody, ve které se vařily těstoviny.

4 Stáhněte plamen, zakryjte poklicí a nechte dusit asi 10 minut. Dochuťte balzamikovým octem a dosolte. Podávejte na talíři posypané hoblinami parmazánu a ozdobené bazalkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapr pečený s koprovou zálivkou

Pomazánka z ricotty a brynzy

Ovocná bublanina

Zázvorová limonáda

Nápoj z máku podle Alemari

Ovocné lasí

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář