Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavá kyselá zelenina

Zrychlená verze nakládané zeleniny vám sice v lednici vydrží pár týdnů, ale to nevadí, protože si ji budete dávat na každý obložený chleba, takže zmizí během několika dnů.
Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 4 skleničky po 200ml
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odpočinutí
P
Chuťovka Středoevropská

Ingredience

    • 4 střední žluté řepy nebo žluté mrkve, tence nakrájené na mandolíně
    • 4 bílé vodnice, tence nakrájené na mandolíně
    • 3 malé cukety, tence nakrájené na mandolíně
    • 12 ředkviček, tence nakrájených na mandolíně
    • 4 baby fenykly nebo 2 menší běžné fenykly, tence podélně nakrájené na mandolíně
    • 4 velké mrkve, tence podélně nakrájené na mandolíně
    • 2 lžičky mořské soli
    • 1,4 l bílého vinného octa
    • 240 g krupicového cukru
    • 8 lžiček celého černého pepře
    • 8 hřebíčků

Příprava jídla

1 V míse důkladně smíchejte zeleninu se solí. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 30 minut odpočívat.

2 Mezitím v hrnci zahřívejte ocet, cukr a koření, až se cukr rozpustí – asi 2–3 minuty. Vypněte a nechte vystydnout, pak dejte vychladit do lednice.

3 Zeleninu sceďte a propláchněte ji studenou vodou. Smíchejte s lákem a chlaďte 2 hodiny, než ochutnáte. V chladničce vydrží 3 týdny.

S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte s italskou bagetou, remuládou a masovými kuličkami: Na remuládu smíchejte majonézu, pažitku a dijonskou hořčici. Kuličky tvarujte z 300 g mletého hovězího, 2 rozmixovaných plátků toustového chleba, 1 nasekané cibule, worcesterské omáčky, 1 žloutku, soli a pepře. Kuličky opečte na oleji. Bagetu potřete remuládou a plňte kuličkami a okapanou kyselou zeleninou..
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chilli džem

Džem z mrazáku

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Hruškový med

Topinková bomba

44 nej receptů s cuketami

Nakládejte, zavařujte!

Přidat komentář