Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Tahle sladce pikantní zavařenina se v Itálii tradičně podává k vařenému masu. Světovou oblibu si však získala jako doplněk k sýrovému prkénku.
Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 3 skleniček po 250ml
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Studená omáčka a dip Italská

Ingredience

    • 1 hrnek tuhých sušených meruněk, přepůlených
    • 1/2 hrnku sušených jablek, na plátky
    • 10 pěkných tuhých sušených fíků, rozčtvrcených
    • 1/4 hrnku sušených brusinek
    • 1/2 hrnku sušených/kandovaných třešní
    • 1 tvrdá čerstvá hruška, oloupaná, vykrájená a nakrájená na větší kostky
    • 1 lžíce hořčičných semínek
    • 330 g krupicového cukru
    • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu a 1 biopomeranče
    • šťáva ze 2 pomerančů a 2 citronů
    • 70 g anglické hořčice (nejlépe Colman’s od Robertsona, www.robertson.cz)
    • 125 ml bílého vinného octa

Příprava jídla

1 Dejte ovoce, hořčičné semínko, cukr a citrusovou kůru do hrnce. Nalijte citrusovou šťávu do odměrky a dolijte vodou na 500 ml tekutiny celkem, vlijte do hrnce a přidejte hořčici i ocet.

2 Na středním plameni přiveďte k varu. Zprudka vařte 20 minut, občas zamíchejte, aby se směs nepřipalovala.

3 Mostardu dejte do horkých čistých skleniček, uzavřete a nechte vychladnout. Ochutnejte nejdříve po týdnu. Po otevření uchovávejte v chladničce.

S ČÍM SI TO DÁT
Nejvíc chutná se zralým sýrem s bílou plísní na povrchu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavá kyselá zelenina

Džem z mrazáku

Chilli džem

Topinková bomba

Hruškový med

Nakládejte, zavařujte!

Přidat komentář