Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Trhanec s jablky

Klasický dezert rakouské kuchyně podle receptu šéfkuchaře Pražského kulinářského institutu Zdeňka Marcína.

 

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Chuťovka Středoevropská

Ingredience

    • 2 středně velká jablka
    • 240 g hladké mouky
    • špetka soli
    • 400 ml mléka
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 8 vajec, žloutky a bílky zvlášť
    • 4 lžíce rumu Tuzemáku
    • 4 lžíce moučkového cukru + trocha na posypání
    • 3 lžíce rozinek, propláchnutých
    • 3 lžíce másla na opékání

Příprava jídla

1 Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte mouku, sůl, mléko, krupicový cukr a žloutky a vše promíchejte v míse dohladka.

2 Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte k těstíčku. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte 1 lžíci másla, přidejte nakrájená jablka a nechte je mírně změknout. Stačí minuta a půl.

3 Přilijte do pánve polovinu těsta a na mírném ohni ho nechte ze spodní strany zezlátnout. Do těsta během pečení přisypte část rozinek. Poté ho otočte, nechte asi půl minuty zatáhnout i z druhé strany a natrhejte ho vidličkou. Pocukrujte 2 lžícemi moučkového cukru a nechte lehce zkaramelizovat. Na pánev mezi trhanec kápněte rum, zapalte a rum nechte vyhořet. Trhanec rozdělte na talíře, bohatě pocukrujte a stejně zpracujte i zbytek těsta.

Recept je z kuchařky Dobroty s příběhem, Portus Praha, o. s.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Císařský trhanec

Trhanec

Trhanec s meruňkami

30 podzimních jablečných sladkostí

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné. :-)

Přidat komentář