Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nektarinkové řezy z celozrnné mouky

O něco zdravější dezert
Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 30 minut
P
Koláč

Ingredience

    • 1/2 hrnku kukuřičné mouky
    • 130 g pšeničné celozrnné hladké mouky
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1/4 lžičky soli
    • 4 lžíce másla či kokosového oleje

    NA NÁPLŇ
    • 4 nektarinky, nakrájené na měsíčky
    • 1 lžíce tequily
    • 1 lžička strouhané kůry z biopomeranče
    • 100 g mascarpone smíchaného se 2 lžícemi medu
    • 2 lžíce tmavého třtinového cukru
    • 1/4 hrnku nasekaných lískových oříšků

Příprava jídla

1 V robotu krátce promíchejte obě mouky, cukr a sůl. Přidejte máslo a promixujte na drobenku. Pak přidejte 2–3 lžíce ledové vody – jednu po druhé a jen tolik, až se těsto začne spojovat. Těsto upěchujte do formy 13 x 28 cm a dejte na 30 minut chladit.

2 Troubu předehřejte na 200 °C a předpékejte v ní korpus 20–25 minut, až okraje zezlátnou. Vyjměte a nechte vychladnout.

3 Nektarinky zakapejte tequilou a promíchejte s pomerančovou kůrou. Oříšky smíchejte s cukrem. Zvyšte teplotu trouby na 220–240 °C. Na předpečené těsto rozetřete mascarpone s medem. Sceďte nektarinky a rozložte je na mascarpone. Nakonec posypte oříšky s cukrem. Pečte asi 5–8 minut, jen aby zkaramelizoval cukr na povrchu. Vyjměte a dejte do lednice vychladit.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Muffiny s cereáliemi

Celozrnné lívance

Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

Celozrnný koláč s blumami

Snídaňové sušenky

Zdravé moučníky z celozrnné mouky

Broskve a nektarinky

Přidat komentář