Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

Koláč s křupavou drobenkou je výborný teplý i potom, co úplně vychladne.

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč Středoevropská

Ingredience

    • 150 g pšeničné celozrnné hladké mouky
    • 75 g másla, vychlazeného
    • 1 žloutek
    • 55 g agávového sirupu nebo třtinového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • špetka soli
    • 1 lžička smetany ke šlehání (40%) nebo mascarpone

    NA NÁPLŇ

    • 750 g červených jablek
    • 4 lžíce agávového sirupu nebo medu
    • 100 g ostružin
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • špetka mletého hřebíčku

    NA DROBENKU

    • 55 g pšeničné celozrnné hladké mouky
    • 40 g másla
    • 25 g třtinového cukru
    • 2 lžíce ovesných vloček

Příprava jídla

1 Rozmixujte mouku s máslem. Přidejte žloutek, sirup nebo cukr a vanilku. Promixujte a přidejte sůl a smetanu. Rychle na pracovní ploše zformujte kouli těsta a zabalenou v potravinářské fólii ji dejte na 30 minut do chladničky odpočinout.

2 Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. V kastrolu za stálého míchání je zahřívejte 2 minuty. Přidejte pár lžic vroucí vody, sirup či med a koření; ještě chvíli zahřívejte, aby se jablka prohřála, ale nerozpadla. Troubu předehřejte na 170 °C.

3 Promíchejte přísady na drobenku. Obdélníkovou formu (zhruba 28 x 20 cm) vyloženou pečicím papírem vyložte rozváleným těstem, propíchejte a předpékejte 15 minut. Vyjměte, navršte na koláč podušená jablka a ostružiny, posypte drobenkou a pečte dalších 40–45 minut.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Muffiny s cereáliemi

Nektarinkové řezy z celozrnné mouky

Celozrnné lívance

Celozrnný koláč s blumami

Snídaňové sušenky

Zdravé moučníky z celozrnné mouky

20 koláčů s jablky, které si zamilujete

30 podzimních jablečných sladkostí

reklama

Přidat komentář